Op Wielekes – Velotheek

Een uitleendienst voor kinderfietsen

Vrijwilliger Schoten - Wijnegem

Op Wielekes is een initiatief waarbij inwoners van Schoten en Wijnegem tegen een betaalbaar tarief een fiets kunnen uitlenen. Wanneer uw kind de fiets ontgroeid is, kan je de fiets gratis komen omwisselen tegen een passend exemplaar.

De fietsen waarmee gewerkt wordt, zijn fietsen die sympathisanten hebben binnengebracht. Deze worden door een team van vrijwilligers en wijk-werkers nagekeken en volledig in orde gebracht voor uitlening. Voor de eindcontrole kunnen we rekenen op de lokale fietshandelaar Leten. Die zorgt er voor dat de fietsen zeker tip top in orde zijn voor ze de weg op gaan.

Hiervoor zijn we nog op zoek naar een aantal vrijwilligers!

Hieronder kan je aangeven in welke vacatures je geïnteresseerd bent.
Laat ook je mail adres achter, zo kunnen we contact met je opnemen om jou rol verder te bespreken.

Alvast bedankt en hopelijk tot snel!

Extra helpende handen voor fietsherstel

In het filiaal in Schoten zijn we reeds meer dan een jaar opgestart. Er werkten al een 10-tal vrijwilligers met ons mee, waarvan een aantal op wekelijkse basis komen helpen. Hierbij zijn zowel ervaren fietsherstellers als personen die de kneepjes van het vak nog aan het leren zijn. We zijn steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om bij ons aan te sluiten. Ervaring is niet vereist, de fietsherstellers nemen je graag mee op pad! Ook het aantal uren is samen af te spreken. Tijdens een intake gesprek gaan we samen overlopen welke taken er bij je passen en welke je graag wil uitvoeren.

Vrijwillige begeleider wijk-werkers/stagiaires bij fietsherstel

Binnen het project stellen we ook personen te werk die ver van de arbeidsmarkt staan. Dit kunnen wijk-werkers, stagiaires of een andere vorm van sociale tewerkstelling zijn . Ben jij iemand die ervaring heeft in het begeleiden van die doelgroep of hierin een eerste ervaring in wil opdoen? Laat dit zeker weten, dan kunnen we samen bekijken hoe we u het beste in het project kunnen inzetten.

Copyright © 2021 |Op Wielekes – Velotheek | Privacy Policy