Op Wielekes – Velotheek

Een uitleendienst voor kinderfietsen

Hoe werkt het huren van een kinderfiets bij Op Wielekes / Velotheek?

Bij Op Wielekes kan men terecht om een kinderfiets te huren. Deze fiets gaat dan met u mee naar huis. Je brengt de fiets pas terug wanneer die te klein is geworden. Wanneer het zo ver is, krijg je een andere passende fiets in de plaats. Zo ben je steeds verzekerd dat je kind op een passend model rijdt.

Wat zijn de voordelen van het huren van een fiets bij Op Wielekes / Velotheek?

Hierbij geven we alle voordelen van het huren van een fiets op een rijtje:

  • Je hoeft niet steeds een nieuwe fiets te kopen voor je kinderen als deze te klein is.
  • Alle fietsen zijn 2de hands fietsen die volledig zijn nagekeken door een team, inclusief een eindcontrole van een fietsenmaker. Zo denken we aan het milieu en werken we circulair.
  • Na verloop van tijd treedt er vaak slijtage op aan de fiets. Deze kosten neemt Op Wielekes / Velotheek op zich. Zo heeft u geen slijtagekosten.
  • Binnen het project stellen we kansengroepen te werk. Zo leren ze vaardigheden die hen helpen in hun zoektocht naar werk. Door gebruik te maken van Op Wielekes / Velotheek, helpt u ook deze mensen vooruit.
  • Onze onderdelen komen allemaal van een lokale fietsenhandelaar. Zo ondersteunen we de lokale economie.

Wat is de kostprijs van huren tegenover kopen?

Bij de opstart van Op Wielekes / Velotheek hebben we een bevraging rondgestuurd waarin we polsten naar het fietsgebruik van jonge gezinnen. We hebben respons gekregen van 111 gezinnen uit de regio Brasschaat-Schoten. Hieruit halen we enkele gegevens die handig zijn om een vergelijking te maken.

Uit de bevraging blijkt dat de ouders gemiddeld €130 per kinderfiets uitgeven.

Verder blijkt dat kinderen gemiddeld om de 2,5 jaar een nieuwe kinderfiets nodig hebben.

Dit maakt dat een kinderfiets kopen u gemiddeld €52 per jaar kost.

Een fiets huren kost bij Op Wielekes / Velotheek €30 per jaar (€20 voor 2de kind en volgenden). Bovendien hoef je hiervoor geen slijtagekosten te betalen.

Op Wielekes / Velotheek is er voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Mocht je overwegen om uw kleine spruit vanaf het 2de levensjaar een fiets van Op Wielekes / Velotheek te geven, bespaart u tegen het 12de levensjaar een mooie €220 voor het eerste kind, en €320 voor het 2de kind en volgenden.

Copyright © 2021 |Op Wielekes – Velotheek | Privacy Policy